Vijverhulp: alles over de vijver

 

 

GROENE VIJVER HELDER MAKEN - STAPPENPLAN

Een groene vijver wordt veroorzaakt door zweefalgen. Dit zijn eencellige algjes, die onder de juiste omstandigheden snel groeien en het water troebel en groen maken. Een vijver helder maken betekent dus zweefalgen bestrijden. Op deze pagina staan de drie stappen die nodig zijn om weer helder vijverwater te krijgen.

Groene vijver helder maken  
Een groene vijver kan weer helder gemaakt worden door de juiste stappen in de juiste volgorde uit te voeren.

 

Stap 1: waterhardheid verbeteren
Zweefalgen groeien goed in zacht vijverwater. De eerste stap is daarom het verhogen van de waterhardheid (GH- en KH-waarde). Hiermee worden de groeicondities voor de zuurstofplanten in de vijver verbeterd.

 

Stap 2: aanwezige algen bestrijden
Met een vloeibare algbestrijder worden de zweefalgen gedood. Hiervoor kan ook een UVC-lamp worden gebruikt. Plaatsen van drijfplanten in de vijver kan als extra middel ingezet worden.

 

Stap 3: extra zuurstofplanten plaatsen
Zodra het vijverwater weer enigszins helder is, kunnen er extra zuurstofplanten geplaatst worden. Wanneer deze gaan groeien, houden ze het water in de vijver ook op lange termijn helder.

 

Met Zweefalg-in-Eén voer je de stappen 1 en 2 in één handeling uit. Dit product bevat een middel om zweefalgen te doden en de waterhardheid te verhogen.

Zweefalg-in-Eén bevat een middel om zweefalgen te bestrijden en de waterhardheid te verhogen. Hiermee voor je stap 1 en 2 van dit stappenplan in één keer uit.
  Zweefalg-in-één-pakket: zweefalgen (groen water) in de vijver bestrijden

 

 

Bekijk ook:

Middel tegen groene vijver

Hoofdartikel groene vijver helder maken

 

 

lijn

 

 

  Top 3 meest bekeken pagina's
terug naar boven
terug naar menu  

 

 

Onderhoudskalender vijver
 

 

 
   

 

© 2002-2024 Vijverhulp. Niets uit deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Vijverhulp worden gekopiëerd, overgenomen of op andere wijze openbaar worden gemaakt.  Vijverhulp, Mineral Clay, GH-Extra, KH-Extra, Pond Biotics, Draadalg-in-één en Zweefalg-in-één zijn geregistreerde merknamen.

Vijverhulp: de snelste weg naar een heldere vijver

Ontwerp & Aanleg vijvers Vijveronderhoud Vijverproblemen oplossen Vijverinrichting Vijverproducten