Vijverhulp: alles over de vijver

 

Onderhoud vijver: onderhoudskalender

In deze onderhoudskalender lees je, welk onderhoud aan de vijver je wanneer moet uitvoeren. Per maand vind je een beschrijving van de werkzaamheden. In deze onderhoudskalender volgen we het groeiseizoen. We starten daarom in de maand maart en eindigen in de winter.

Per seizoen (lente /zomer / herfst / winter) kun je doorklikken naar de betreffende pagina. Daar lees je per maand, welk onderhoud aan de vijver nodig is en hoe je dit kunt uitvoeren.

Onderhoud vijver lente: maart, april mei

In de lente start het nieuwe groeiseizoen van de vijver. Door in de lente (maart, april en mei) het juiste onderhoud uit te voeren, leg je de basis voor een mooie vijver in de rest van het jaar. Belangrijk bij onderhoud aan de vijver in de lente is... <lees verder>

waterplanten voorjaar vijver  
Onderhoud vijver in de lente: de waterplanten starten weer met hun groei. Lees op de pagina onderhoud vijver in de lente, welk onderhoud je in maart, april en mei aan je vijver moet uitvoeren.

 

Onderhoud vijver zomer: juni, juli, augustus

Tijdens de zomer spelen alle biologische processen in de vijver zich in een hoog tempo af. Dit heeft te maken met de watertemperatuur. Voor het onderhoud van de vijver in de zomer betekent dit, dat je in elk geval op het volgende moet letten... <lees verder>

Onderhoud vijver in de zomer: in de zomermaanden is de vijver, als het goed is, op z'n mooist. Lees op de pagina onderhoud vijver in de zomer, welk onderhoud aan de vijver je in juni, juli en augustus kunt uitvoeren.
  Onderhoud vijver zomer

 

Onderhoud vijver herfst: september, oktober, november

In de herfstmaanden komt het groeiseizoen van de vijver geleidelijk tot een einde. Onderhoud aan de vijver in de herfst is echter zeer belangrijk. Je zorgt er hiermee namelijk voor, dat de vijver goed verzorgd de winterperiode ingaat. Dit is belangrijk, met het oog op het voorjaar dat daarna weer volgt. In de maanden september, oktober, november moet je bij het onderhoud aan de vijver in elk geval... <lees verder>

onderhoud vijver herfst  
Onderhoud aan de vijver in de herfst is belangrijk. Een vijver die goed de winter ingaat en er ook goed weer uitkomt, zal in het volgend voorjaar namelijk weinig of geen problemen opleveren. Op de pagina onderhoud vijver in de herfst lees je, waaruit het onderhoud aan de vijver in september, oktober en november bestaat.

 

Onderhoud vijver winter: december, januari, februari

Tijdens de wintermaanden liggen veel processen in de vijver vrijwel stil. De planten groeien niet meer, de stofwisseling van de vissen is minimaal en ook de activiteit van de bacteriën in de vijver is bijna stilgevallen. Onderhoud aan de vijver in de maanden december, januari en februari kenmerkt zich door... <lees verder>

In de wintermaanden is maar weinig onderhoud aan de vijver nodig. Op de pagina onderhoud vijver in de winter kun je nalezen, welk onderhoud aan de vijver in december, januari en februari nodig is.
  vijver in de winter

 

Bekijk ook:

Onderhoud vijver in de lente: maart, april, mei

Onderhoud vijver in de zomer: juni, juli augustus

Onderhoud vijver in de herfst: september, oktober, november

Onderhoud vijver in de winter: december, januari, februari

 

 

 

lijn

 

 

  Top 3 meest bekeken pagina's
terug naar boven
terug naar menu  

 

 

Onderhoudskalender vijver
 

 

 
   

 

© 2002-2024 Vijverhulp. Niets uit deze website mag zonder schriftelijke toestemming van Vijverhulp worden gekopiëerd, overgenomen of op andere wijze openbaar worden gemaakt.  Vijverhulp, Mineral Clay, GH-Extra, KH-Extra, Pond Biotics, Draadalg-in-één en Zweefalg-in-één zijn geregistreerde merknamen.

Vijverhulp: de snelste weg naar een heldere vijver

Ontwerp & Aanleg vijvers Vijveronderhoud Vijverproblemen oplossen Vijverinrichting Vijverproducten